sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kookosmaito ja kookos-broileri-nuudelivuoka

Ohjeita kookoksen hankintaan ja aukaisemiseen löytyy edellisestä päivityksestäni, mutta nyt on kookosmaidon valmistuksen vuoro! Tämä ohje, jonka mukaan itse tein kookosmaitoa, on yhdistelmä monen blogin ja nettisivuston ohjeista ja vinkeistä, joten kiitos kaikille teille, jotka olette viisauttanne ennen minua tänne nettiin jakanut. Nuudelivuoan reseptin kehittelin itse samalla kun kokkasin.

Kookosmaito:
  • Yhden kookoksen hedelmäliha
  • Vettä  (määrä riippuu siitä, kuinka paksua maitoa haluat)
Kookos-broileri-nuudelivuoka
Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä sen aikaa kun raastat kookoksen hedelmälihan. Kaada raaste lämmönkestävään kuppiin ja osa kuumasta (muutei kiehuvasta!) vedestä hedelmälihan päälle. Puristele seosta hieman ja kaada blenderiin. Sekoita pulse-toiminnolla ja lisää vettä, jos seos paksunee liikaa. Kun seos on mielestäsi tarpeeksi "kermaista" siivilöi se tiheän siivilän läpi. Ota myös jäljelle jäänyt puristettu kookosraaste talteen ja kuivata siitä eräänlaisia kookoshiutaleita.

Kookos-broileri-nuudelivuoka

Kookosmaitoa voit toki juoda sinänsäkin, mutta suosituinta lienee käyttää sitä ruoanlaitossa. 
Itse tein siitä ja broilerista nuudelivuokaa:
Paistoin ensiksi broilerin pannulla limenkuoriraasteen kanssa. Lisäsin suikaloitua sipulia, paprikaa, porkkanaa ja lehtikaalia. Annoin paistua hieman ja lisäsin kookosmaidon, chilitahnaa, soijaa, currya ja kurkumaa.(Tähän voisi sopia myös pikkuripaus kanelia). Keitin vähän aikaa ja lisäsin kuivatut wokkinuudelit (munanuudeleita). Nuudelit imaisivat kaiken nesteen itseensä ja kypsyivät todella nopeasti. Koristelin kuivatulla kookosraasteella. 

Kokkailun iloa!:

-Vanilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti